dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Ikast-Brande undersøger:
Chauffør sigtet for overgreb på retarderet pige fortsatte kørsel med børn

IKAST-BRANDE: En chauffør, som kørte handicapkørsel for Ikast-Brande Kommune, er blevet dømt for seksuelle overgreb mod en 17-årig pige med mental retardering. Han blev sigtet i maj, men fortsatte med at køre med børn frem til dommen 29. september, og der har chokeret flere forældre, skriver TV Midtvest.

Kommunen har nu indledt en større undersøgelse af sagen, oplyser chef for børne- og familieafdelingen Anton Rasmussen. Problemet er, at manden var ansat i et privat bus- og taxaselskab, og derfor kunne kommunen ikke fritage ham for tjeneste. Undersøgelsen skal afdække, om man kunne have gjort noget i forhold til bus- og taxaselskabet.

- Der er selvfølgelig en opsigelsesmulighed, men jeg mener ikke, vi skulle opsige aftalen. Men jeg er nysgerrig på, om vi kunne have pålagt dem noget. For eksempel sige, at hvis de har en chauffør, der er sigtet for seksuelle overgreb, så skulle han ikke køre med børnene. Vi skal undersøge, om vi kunne være gået så langt, siger Anton Rasmussen.

ak

10. nov. Præciseret: "taxaselskab" ændret til "bus- og taxaselskab".

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.