dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Aflysninger af russisk ballet udløser ikke kompensation fra staten

Aflysninger af Den Russiske Ballet p.g.a. krigssituationen i Ukraine udløser ikke kompensation fra staten, skriver TVFyn på baggrund af aflysninger af ballettens opførsel af Svanesøen i Odense. Balletten er også blevet aflyst i Aarhus Musikhus, Musikhuset i Esbjerg, Herning Kongrescenter, Koncertsal Alsion i Sønderborg og Ringsted Kongrescenter.

I modsætning til musikhuse og koncertsale i de fleste kommuner drives Odenses musik- og teaterhus af hotelkæden Comwell, der aflyste den russiske ballets optræden lørdag til stor utilfredshed for arrangøren, direktør i PH-Show Peter Sindberg, der står til at miste penge på aflysningen. Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) opfordrede søndag til, at der fulgte penge med, når regeringen opfordrer til aflysning af russiske kunstnere. 

- Det tror jeg ikke, vi ville kunne gøre. Det er private kulturinstitutioner, og de råder selv over deres aktiviteter. Min opfordring ville være, at man i samarbejde med de lokale aktører, der er omkring et arrangement, prøver at se, om der er en en måde, man kan dele regningen, siger kulturordfører for Socialdemokratiet, Kasper Sand Kjær til kanalen. Også Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) henviser til, at de enkelte institutioner selv må træffe beslutningerne om aflysninger.

cwa

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.