DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ambulancefolk rustes digitalt til skoleskyderier

KORT NYT30. DEC 2019 12.39

Det kan være svært at bevare overblikket i katastrofesitutioner som eksempelvis skoleskyderier, hvis man aldrig tidligere har været i sådan en situation. Derfor er et nyt uddannelsesværktøj nu kommet til verden. Det skriver TV2 Østjylland.

Med det nye værktøj kan ambulancereddere nu få erfaring gennem virtual reality med, hvad det vil sige at komme til et såkaldt stort skadessted som nogle af de første. Selvom der hidtil kun har været ét skoleskyderi i Danmarkshistorien og et begrænset antal terrorangreb, så er det i stigende grad relevant at uddanne ambulancefolk til at håndtere den slags situationer, mener Ricki Toft Kristiansen. Ricki Toft Kristiansen er selv paramediciner og desuden udviklingskonsulent på Dansk Præhospitalt Udviklingscenter i Silkeborg.

- Vi må erkende, at det er blevet mere og mere relevant i de senere år. Truslen er desværre blevet større i de senere år. Derfor er der et behov for at få trænet det at komme ud som det første personel på skadessteder. Det er mere vigtigere end nogensinde før, siger han, og derfor har han i samarbejde med flere østjyske virksomheder de seneste tre år udviklet den virtual reality simulation, som kan træne ambulancefolkene i at komme først til disse store skadessteder.

MG