DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Anklager pleje-konkurrent for ikke at overholde udbud

KORT NYT27. DEC 2019 10.44

FREDERICIA: Kampen om at levere hjemmepleje via en fritvalgs-ordning i Fredericia blev egentlig afgjort tilbage i oktober, da Kære Pleje afviste at tilbyde pleje til samme pris, som konkurrenten Sundplejen Aps havde budt. Dermed er det Sundplejen Aps, der fra marts skal stå for fritvalgsordningen, men nu anklager Kære Pleje Sundplejen Aps for ikke at overholde krav fra udbudet og for 'at flytte rundt på tallene'. Det skriver Fredericia Dagblad. 

Et af kravene i udbuddet fra kommunen var en årlig omsætning på mindst ti mio. kr., og at mindst 30 pct. af omsætningen kom fra 'personlig pleje', og mindst 30 pct. kom fra 'praktisk bistand'. Og efter at have fået aktindsigt Sundplejens arbejde i Horsens og Haderslev kommuner fra januar 2017 til september 2019, mener Kære Pleje, at Sundplejen ikke opfylder kravet om mindst 30 pct. af den årlige omsætning kom fra 'praktisk bistand'. 

Driftschef hos Kære Pleje Frank Lynbech anklager nu derfor Sundplejen for at have 'pyntet' på tallene for at kunne byde på opgaven. Kommunen afviser umiddelbart anklagerne fra Kære Pleje, som nu overvejer at en klagesag via Klagenævnet for Udbud. 

esl