DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Apple vil bygge to vindmølleparker til at drive datacentre

De to datacentre i Jylland bliver Apples mest effektive hidtil og vil køre på 100 procent grøn energi
10. JUL 2017 13.52

AABENRAA / VIBORG: Apples to datacentre i Viborg og Aabenraa skal køre på 100 pct. vedvarende energi, når de er drift. Derfor indgår Apple en aftale med en dansk partner i energisektoren om udvikling af to nye landvindmølleparker, som skal levere energien.

- Vi er glade for at kunne udvide vores datacenter-drift i Danmark og samtidig investere i nye kilder til grøn energi. Det planlagte center i Aabenraa vil, som alle vores datacentre, køre på ren energi fra første dag takket være nye energiprojekter, som vi skaber, siger Erik Stannow, nordisk chef for Apple, i en kommentar til Ritzau.

Det har været et uafklaret spørgsmål i den grønne industri, hvordan Apple vil sikre grøn strøm til at dække forbruget, som ventes at blive relativt beskedne 7 MW for hvert datacenter. Det vil dog vokse til 30 MW samlet i de første omkring fem år.

Ingen subsidier
Blandt kommunerne er der dog en stigende skepsis overfor landvindmølleparker, hvorfor det kan blive en udfordring at finde en ny placering til møllerne.

Den amerikanske it-gigant ønsker ikke at sætte navn på sin partner eller fortælle detaljeret om projekterne.

Ifølge Ritzaus oplysninger er der tale om danske vindenergi-projekter, som ikke ville have været realiseret uden aftalen med Apple. Projekterne kommer i stand uden subsidier eller støtteordninger.

De to vindmølleparker vil generere nok vedvarende energi til at dække de to datacentres forbrug i centrenes første fase. Dermed vil Apple bidrage positivt til at øge den samlede andel af vedvarende energi i Danmark.

De to datacentre bliver Apples mest effektive hidtil med nye køle- og energiteknologier. De kommer til at ligge ved to af Danmarks største transformerstationer, hvilket giver mulighed for på sigt at undlade dieseldrevne generatorer som backup.


Ritzau