DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgmester: DI skal ikke blande sig i vores udbud

KORT NYT14. NOV 2018 9.04

SØNDERJYLLAND: Interesseorganisationen Dansk Industri (DI) skal ikke blande sig i, hvor mange kommunale opgaver på det tekniske område de syd- og sønderjyske kommuner vælger at sende i udbud. Det mener Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), efter at DI har opfordret de syd- og sønderjyske kommuner til at sende flere opgaver på det tekniske område i udbud, fx vedligeholdelse af veje og kloakker, skriver DR Syd.

- Med al respekt for Dansk Industri er det byrådet, der klarer vores butik, og det synes jeg faktisk, at det gør godt. Vi udliciterer, der hvor det giver mening, siger borgmesteren til DR Syd. Ifølge DI kan kommunerne spare penge, hvis flere private firmaer får mulighed for at løse de tekniske opgaver, som kommunerne selv kan bestemme, om de vil udbyde eller ej.

Opfordringen fra DI kommer, fordi de syd- og sønderjyske kommuner ifølge organisationen er under landsgennemsnittet for udbud på det tekniske område, skriver DR Syd. Haderslev og Sønderborg er de kommuner, som sender færrest opgaver i udbud på området. Det sker ifølge DR Syd i 27 pct. af tilfældene.

thb