DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Bornholmere kan nu købe busbilletter direkte på Rejseplanens app

Første regionale busselskab laver integreret løsning med Rejseplanen og MobilePay

BORNHOLM: Rejseplanen og busserne på Bornholm, BAT-busserne, tilbyder som det første regionale busselskab fra tirsdag den 5. december de rejsende på Bornholm ikke kun at søge rejsen, men nu også at købe billetten direkte på Rejseplanens app, oplyser de to trafikaktører.

Rejseplanen har store forventninger til den nye betalings-feature, hvor MobilePay anvendes som betalingsform. MobilePay og Rejseplanen er i forvejen blandt danskernes fire mest foretrukne apps.

- Vi mener, at betalingsfunktionen er fremtiden, ikke kun her på øen, men også i resten af landet, hvorfor vi nu som de første bliver ice-breaker med Rejseplanens betalings-app. Den her digitale billetbetaling, synes vi, er fremtiden for os, fortæller adm. direktør, Lars Bjørn Høybye fra BAT, det regionale trafikselskab på Bornholm.  

Rejseplanens app beregner selv antal zoner, startzone, starttid og sluttid for den valgte rejse, og er en rejse en fast rute, husker Rejseplanens app billettypen næste gang.  

Ved særarrangementer som fx til Folkemødet med små 100.000 besøgende på en uges tid, vil BAT-busserne tilbyde arrangementsbilletter, som fx det kendte fire-dages kort, der giver fri befordring over hele øen i de fire Folkemøde-dage for 200 kr. – direkte i Rejseplanens app.

 

Ifølge Christina Hvid fra Rejseplanen, viser de internationale trends, at der de kommende år åbner sig teknologiske muligheder for indbygget billetbetaling på endnu nemmere måder, hvor man som passager i princippet vil kunne betale for billetten uden hverken at tage penge eller mobil op af lommen. I Rejseplanens fremtidsscenarier kigger man derfor sammen med trafikvirksomhederne nærmere på disse muligheder.

ka