DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bøvl med nyt it-system i Odsherreds hjemmesygepleje

KORT NYT10. JAN 2018 9.31

ODSHERRED: Hjemmesygeplejen i Odsherred bakser i disse dage med et nyt it-system, der volder alvorlige problemer, så sygeplejersker er i vildrede, og borgerne risikerer forkert behandling, skriver TV2 Øst. Flere sygeplejersker fortæller, at informationer, der tidligere var gemt i journalsystemet, ikke længere kan hentes frem, samt at oplysninger om bl.a. livstruende situationer ikke når frem til rette vedkommende.

- Vi tager det dybt alvorligt, at de er i den her situation, og vi sætter nu himmel og jord i bevægelse, oplyser Gitte Løvgren, der er direktør med ansvar for omsorg og sundhed.  

Alle kommuner skulle per 1. januar over i 'Fællessprog 3' – som er en ny måde at dokumentere indsatser i sygepleje og hjemmepleje på. Sammen med Skanderborg og Københavns Kommune har Odsherred valgt systemet 'Cura', som godt 40 hjemmesygeplejersker har skulle benytte. Kommunen har akut indsat et intenst ekstra undervisningsforløb, så sygeplejerskerne kan lære systemet bedre at kende. Derudover er it-afdelingen blevet bedt om at rykke problemet øverst på to-do-listen og løbende være i kontakt med leverandøren af systemet og sygeplejerskerne.

ka