DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Lyngby Stadion hører hverken til de største eller flotteste stadioner i Superligaen, men ejerkredsen bag superligaklubben er interesseret i at poste penge i en opgradering af stadionet og området omkring det.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Byråd udskyder endelig beslutning om udbud af Lyngby Stadion

Lyngby-Taarbæks byråd vil arbejde videre med planerne om et udbud af Lyngby Stadion. Afklaring ventes i juni.
3. MAJ 2021 11.42

LYNGBY-TAARBÆK: Det er fortsat ikke afgjort, om Lyngby Stadion bliver sendt i udbud eller ej, men det er kommet et stort skridt tættere på.

På et byrådsmøde torsdag aften i Lyngby-Taarbæk Kommune er et bredt flertal enige om at arbejde videre mod at sende stadionet i udbud, men det endelige udbudsmateriale er ikke endeligt godkendt og skal justeres i de kommende uger.

Der er dog nogle foreløbig beskrivelser af udbuddets omfang, som interesserede parter kan forholde sig til. Her fremgår det blandt andet, hvor mange kvadratmeter boliger og erhvervsbygninger, der må bygges på grundene omkring stadionet.

Det siger byrådsmedlem Sigurd Agersnap fra SF efter mødet, hvor stadionspørgsmålet var på den lukkede dagsorden. Han har været en af fortalerne for at sende Lyngby Stadion i udbud, og han håber, at alle knaster snart er høvlet væk.

- Det skal behandles igen på vores byrådsmøde i juni, og der skal det vedtages eller forkastes, siger Sigurd Agersnap.

Stadion skal moderniseres

Hvis stadionet ender med at blive sendt i udbud, vil interesserede parter kunne byde ind med deres planer for, hvordan fodboldstadionet og området omkring det kan moderniseres.

Ejerkredsen af superligaklubben Lyngby Boldklub, Friends of Lyngby, er blandt de interesserede. Ejerkredsen vil lave investeringer, så man er sikker på, at stadionet også i fremtiden lever op til de krav, der er for et superligastadion.

Det vil koste i omegnen af 40-70 mio. kr., estimerer Friends of Lyngby - penge som man fra kommunens side ikke er interesseret i at poste i stadionområdet.

Det vækker glæde i Lyngby Boldklub, at der nu arbejdes videre med udbuddet, selv om de endelige rammer altså ikke er 100 pct. på plads.

- Det er første gang, vi ser udbuddet beskrevet, og derfor skal vi på den korte bane danne os et overblik og se, hvad mulighederne er. Men vi er glade og positive, og som jeg lige umiddelbart ser det, så er det rimelig klart, hvad der kan bygges, siger administrerende direktør Andreas Byder til Lyngbys hjemmeside.

Lyngby Boldklub risikerer konkurs

Forud for torsdagens byrådsmøde gav Friends of Lyngby udtryk for, at det vil være uinteressant for ejerkredsen at smide flere penge i fodboldklubben, i tilfælde af at byrådet siger nej til at sende stadionet i udbud.

I så fald kan Lyngby Boldklub risikere at gå konkurs.

Selv om de eksakte udbudsbetingelser fortsat er uafklaret, har Friends of Lyngby meddelt, at man ud over en renovering af fodboldstadionet også ønsker at bygge ungdomsboliger, akademiboliger og et sundhedshus på stadionmatriklen, hvilket den foreløbig beskrivelse af udbuddet giver mulighed for.

Den endelige beslutning om udbuddet er dog sparket til hjørne.

- Men det er et hjørnespark i den rigtige ende, påpeger byrådsmedlem Sigurd Agersnap.


Ritzau