dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Datatilsynet giver kommuner ny frist i Chromebook-sag

Flere kommuner får nu til slutningen af januar til at bevise, at deres brug af Google Workspace er lovligt.
13. DEC 2022 12.32

Datatilsynet udskyder afgørelsen i sagen om kommuners brug af Google Workspace på Chromebooks i skolerne til det nye år. Det oplyser tilsynet.

Udsættelsen skyldes, at tilsynet skal gennemgå mere materiale om sagen. Materiale, som KL vil sende på vegne af 50 kommuner. Materialet skal ifølge KL gerne føre til, at kommuner får lov til at bruge Google Workspace og Chromebooks.

Den nye frist er 23. januar 2023.

I september gav Datatilsynet de pågældende 50 kommuner et påbud i forbindelse med brugen af undervisningsprogrammet Google Workspace på skolerne. Påbuddet handlede om, at kommunerne skulle sørge for, at programmet lever op til EU's databeskyttelsesforordning, GDPR.

Derudover havde Datatilsynet tidligere helt forbudt brugen af programmet i Helsingør. Grunden til forbuddet var, at kommunen i tilsynets øjne ikke sikrede elevernes data godt nok. Det blev Datatilsynet opmærksom på, da en far i 2019 klagede over, at man kunne se hans otteårige søns navn og skole på platformen YouTube. Forbuddet blev senere suspenderet.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.