DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Demente i Aarhus træner hjernen med robot

Træning af hjernen med en robot forhaler symptomerne hos ældre med begyndende demens
20. SEP 2016 9.15

AARHUS: En ny undersøgelse hos DemensHjørnet i Aarhus Kommune viser, at hjernetræning med en robot kan hjælpe mennesker med demens til at fastholde eller ligefrem forbedre deres kognitive evner. 

- Den største forbedring ses i borgernes evne til at lægge strategier og overføre disse til hverdagens opgaver, siger projektleder Michelle Nielsen, som står bag undersøgelsen. 

Resultaterne med robotten kommer fra et træningsforløb på seks måneder, hvor 20 personer har deltaget. Deres resultater er blevet sammenlignet med en kontrolgruppe. 

- Alle borgere har været glade for at træne med Sille. De synes, at det er sjovt, og de glæder sig til træningen, selv om det også er svært. Holdtræningen giver også et socialt aspekt i træningen, hvor deltagerne sætter ord på vanskeligheder og succeser, siger Michelle Nielsen. 

Hjernetræning med Sille fortsætter som et tilbud til borgere med demens i tidlig fase på DemensHjørnet. Robotten er en del af en samlet træningspakke med både fysisk træning, hjernetræning og social træning.

ka