dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Digitaliseringsstyrelsen skal føre tilsyn med kunstig intelligens

Kunstig intelligens har allerede holdt sit indtog i kommuner og regioner, og nu er der udpeget en national tilsynsmyndighed til brugen af den.
14. APR 2024 8.25

Digitaliseringsstyrelsen er blevet udpeget som den nationale tilsynsmyndighed for forordningen om kunstig intelligens, oplyser Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet.

Det er som følge af EU-forordningen om kunstig intelligens, at alle medlemslande skal udpege én national tilsynsmyndighed, der skal føre uafhængigt tilsyn med brugen af kunstig intelligens. Og være koordinerende i forhold til relevante myndigheder i både Danmark og EU - herunder EUs nyoprettede AI-office.

- Kunstig intelligens rummer store potentialer for vores virksomheder og samfund, men vi skal som borgere kunne være trygge ved, at teknologien bliver anvendt med omtanke. Derfor har vi med forordningen om kunstig intelligens fået sat nogle fornuftige rammer og regler, siger digitaliseringsminister Marie Bjerre (V).

- Det er nu vigtigt for mig, at vi har et stort fokus på at vejlede virksomheder og myndigheder om de kommende regler, og det er derfor hensigtsmæssigt, at Digitaliseringsstyrelsen vil varetage både implementering og tilsyn med forordningen, siger ministeren.

Den politiske aftale i EU om forordningen om kunstig intelligens blev indgået sidste år og vedtages formelt her i foråret 2024. Reglerne træder så trinvist i kraft fra næste år - størstedelen af dem i 2026.

cwa
 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.