dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Efter udbud må Helsingør afsætte 30 mio. ekstra til renovering af værftshaller

KORT NYT25. JAN 2023 14.01

HELSINGØR: Priserne på byggematerialer er høje for tiden. Det presser prisen på renoveringen af værftshallerne bag Kulturværftet ved Helsingør Havn markant op. Oprindeligt havde kommunen afsat 96,5 mio. kr. til at lægge et nyt tag og installere nye tekniske installationer, men efter et EU-udbud er det kommet frem, at det langt fra er nok. I øjeblikket forhandles der med tre bydende entreprenører, men det står klart, at der er behov for mindst 30 mio. kr. ekstra for at gennemføre projektet, skriver Helsingør Dagblad.

Årsagen til renoveringen af hallerne er, at uddannelsesinstitutionen U/Nord har aftalt med Helsingør Kommune, at uddannelserne som sejlmager og bådebygger bliver etableret med studiestart i august 2025 i bygningerne. I Helsingør vil man meget gerne have uddannelserne til byen, derfor var der i denne uge et flertal i Økonomi- og Erhvervsudvalget for at afsætte de ekstra midler, 

- Ellers kan vi jo ikke få de nye uddannelser på plads. Det er en forudsætning. Og man skal lægge mærke til, at vi faktisk ender med at skulle finde lidt færre millioner kroner, fordi der er andre anlægsprojekter, som bliver skudt, siger Helsingør-borgmester Benedikte Kiær (K). 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.