dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Erhvervsfremme for 312 mio. kr. udpeget - der var søgt om samlet 600 mio.

Otte projekter skal videreudvikle de lokale erhvervsfyrtårne - og så får Bornholm en ekstra mulighed for et innovativt projekt.

Nu tages de næste skridt i udviklingen af de lokale såkaldte erhvervsfyrtårne, oplyser Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der nu har udmøntet 312 mio. kr. til den sag.

De otte lokale erhvervsfyrtårne er frontløbere, som accelererer udvikling af nye og eksisterende styrkepositioner gennem konkrete projekter, som er placeret steder i Danmark med særligt gode forudsætninger inden for det pågældende erhvervs- og teknologiområde.

Erhvervsfyrtårnene har fokus på at opdyrke fremtidens styrkepositioner inden for hhv. det grønne område (biosolutions, vandteknologi, CO2-fangst, Power-to-X og sektorkobling samt bæredygtigt byggeri), life science og på robotområdet.

Støtten går bl.a. til aktiviteter, der fremmer innovation, forretningsudvikling, grøn omstilling, kompetenceløft og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft i de lokale erhvervsfyrtårne.

Erhvervsfremmebestyrelsen har i denne ansøgningsrunde samlet modtaget ansøgninger for ca. 600 mio. kr., og bestyrelsen har prioritet de ansøgninger, som bestyrelsen vurderer bedst kan realisere visionerne - og have den største effekt.

Bag de lokale erhvervsfyrtårne står bredt sammensatte lokale konsortier, der består af store og små virksomheder, kommuner, erhvervshuse, vidensinstitutioner, klynger, kommuner m.v., der skulder ved skulder arbejder for at realisere visionerne i de indgåede partnerskabsaftaler mellem bl.a. staten og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

fyrtårn 


Indsatsen tager afsæt i partnerskabsaftalerne, som i efteråret 2022 blev indgået mellem de lokale konsortier for hvert af de otte erhvervsfyrtårne, staten, det lokale erhvervshus’ bestyrelse og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Der er afsat samlet 1 mia. kr. i EU-midler til at udvikle de lokale erhvervsfyrtårne. Bestyrelsen udmøntede i februar 2022 de første 500 mio. kr. til formålet. 

Ud over de 10,8 mio. kr. har bestyrelsen prioriteret at give det bornholmske fyrtårn en ekstra chance for at gennemføre en innovationsindsats ved at genudbyde op til 8 mio. kr. til dette formål i en ny annoncering.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.