dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Forsyningstilsynet klar med konkurrencefremmende tiltag for udbud af affaldsforbrænding

Forsyningstilsynet klar med konkurrencefremmende tiltag for udbud af affaldsforbrænding

Forsyningstilsynet er kommet med en række konkurrencefremmende tiltag, som tilsynet foreslår kommunerne tager med i overvejelserne, når behandling af forbrændingsegnet affald skal i udbud.
17. MAJ 2024 10.37

Kommunerne skal have sendt deres opgaver med behandling af forbrændingsegnet affald i udbud inden 1. juli 2025. Det er besluttet, som et led i udmøntningen af Folketingets politiske aftale om ”Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi fra 2020”. 

Forsyningstilsynet fik i den forbindelse opgaven med at udvikle konkurrencefremmende tiltag til brug for de kommunale udbud Disse tiltag er nu klar, oplyser tilsynet i en pressmeddelse

Bladt forslagene er, at kommuner bør gennemføre en markedsdialog, når de sender behandling af forbrændingsegnet affald i udbud, og de kommuner med store affaldsmængder bør også opdele deres udbud i delkontrakter.

- En god dialog med markedets aktører er en grundsten for et effektivt udbud og kan være med til at sikre, at kommunernes behov bliver formuleret på en måde, som gør at flest muligt kan byde ind, siger Forsyningstilsynets direktør, Carsten Smidt, i en pressemeddelels.

Tilsynets vejledning er udarbejdet med henblik på, at balancere politiske ønsker om både konkurrenceudsættelse og fokus på miljø- og klimahensyn.

Opfordringen til markedsdialog og opdeling i delkontrakter udgør bare nogle af vejledningens i alt syv konkurrencefremmende tiltag, som i øvrigt suppleres af en række skabeloner, som gerne skulle gøre det lettere for kommunerne at gennemføre effektive udbud. Alle tiltagene kan ses i faktaboksen.

amp

De syv konkurrencefremmende tiltag vedrører:

  • Interessekonflikter
  • Markedsdialog
  • Affaldsmængder
  • Kontraktlængder
  • Transport
  • Miljø og klima
  • Øvrige krav og kriterier

Kilde: Forsyningstilsynet

  

amp

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.