dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Frederiksberg indkøber den største el-drevne lastbil i Danmark
Ellastbilen, som skal fragte Frederiksbergs glascontainere til og fra Amager Ressourcecenter, er Danmarks største.
Foto: Frederiksberg Kommune

Frederiksberg indkøber den største el-drevne lastbil i Danmark

For nylig foretog Frederiksberg indkøbet af en ny stor lastbil til kommunens renovation.

FREDERIKSBERG: I 2030 skal alle Frederiksberg Kommunes køretøjer køre på el eller andre klimavenlige drivmidler. Den ambition tog kommunen for nyligt et skridt imod, da man indkøbte en 34 ton tung eldrevet lastbil med fire aksler, kran, kroghejs og et endog meget stort batteri.

Faktisk er lastbilen, som skal fragte Frederiksbergs glascontainere til og fra Amager Ressourcecenter, så stor, at det er den største i Danmark, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Jeg er stolt af Frederiksberg Renovation, som gør et kæmpe arbejde for os alle sammen hver dag, og endda har en så skarp grøn profil. Det er utroligt, hvordan de går i spidsen i bestræbelserne på at finde de mest klimavenlige løsninger, så vi fortsætter den grønne omstilling, der er så godt i gang på Frederiksberg, ikke mindst på grund af vores elbilstrategi, siger Michael Vindfeldt (S).

Med den nye lastbil er 87 procent af Frederiksberg Renovations biler el-drevne. For hele kommunens vedkommende går det også i den rigtige retning. Samlet set kører 45 pct. af alle Frederiksberg Kommunes biler på el, og tallet stiger løbende, da alle nyindkøbte køretøjer – så vidt markedet tilbyder det –  skal være el-drevne, oplyser kommunen.

Indsatsen stopper ikke ved kommunens biler; Frederiksberg Kommune er også i gang med at omstille arbejdsmaskiner, så de i fremtiden bliver emmissionsfri. Sidste år indgik kommunen et partnerskab under Center for Offentlig-Privat Innovation, hvor den forpligter sig til omstilling til emissionsfrie arbejdsmaskiner.

 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.