dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Fysisk planlægning kan indfri klimamål

KORT NYT25. NOV 2023 15.05

Plan- og Landdistriktsstyrelsen og Realdania inviterer nu for anden gang landets kommuner til at byde ind med pilotprojekter, som kan understøtte arbejdet med at indfri klimamål gennem fysisk planlægning, oplyser Dansk Byplanlaboratorium.

Det foregår i regi af projektet Plan22+  og efterspørger kommunernes svar på, hvordan man kan arbejde med at reducere CO2-udledningen i planlægningen af byer, landdistrikter og sommerhusområder - samt hvordan man kan arbejde strategisk med klimahensyn i kommuneplanlægningen.

En kommune kan søge om op til 500.000 kr. til projekter – eller et højere beløb, hvis flere kommuner går sammen om en fælles udfordring. I første runde blev der givet støtte til 11 projekter i 15 forskellige kommuner. Pilotprojekterne er i gang og afsluttes med udgangen af 2024.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.