dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi

Hovedstaden vedtager ny mad- og måltidspolitik

Mere end hver tredje patient, der indlægges på regionens hospitaler, er i ernæringsmæssig risiko. Ny mad- og måltidspolitik skal agere rettesnor for lokale indsatser.

HOVEDSTADEN: Mad og ernæring er en vigtig del af en patients behandling. Derfor skal der mere fokus på maden på hospitalerne i Region Hovedstaden, hvor man har indført en ny mad- og måltidspolitik. Fremadrettet skal maden tilpasses patienternes individuelle behov, ernæringsindtag skal noteres i journalen, hvis patienten er i risiko for underernæring og så skal hospitalskøkkenerne i størst muligt omfang bruge klimarigtige råvarer.

- Mere end hver tredje patient, der indlægges på regionens hospitaler, er i ernæringsmæssig risiko. Patienter, som ikke får den rette ernæring, kan få komplikationer, ligesom det kan tage patienterne længere tid at komme til hægterne. Mad er en vigtig del af fundamentet for den samlede behandling og pleje på hospitalet, ligesom medicin er det, og det sætter vi to streger under med den nye kostpolitik, siger formand for sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt (K)

Politikerne har med den nye, opdaterede mad- og måltidspolitik ønsket at understøtte det arbejde, der allerede foregår på hospitalerne, og sikre, at maden også fremover bliver prioriteret.

En anden årsag til at opdatere politikken er at sikre at regionens politik på området er tidssvarende og følger de nuværende anbefalinger, fortæller næstformand i sundhedsudvalget Sofie de Bretteville Olsen (S).

Hun peger eksempelvis på Herlev Hospital, hvor man har mindsket madspild ved at lade patienterne vælge a la carte-mad. Hospitalet har også et projekt, hvor ældre, skrøbelige mennesker kan få mad med hjem til det første døgn efter udskrivelse.

- Det gode arbejde skal fortsætte, og her skal hospitalerne bruge den nye madpolitik som rettesnor, siger hun.

Mere hensyn til patienternes behov

Med den nye mad- og måltidspolitik, skal der desuden lægges vægt på hensyn til patienternes forskellige behov, fortæller Christoffer Buster Reinhardt.

- Der skal også tages hensyn til patienterne, og det er ikke under en indlæggelse, at der skal eksperimenteres med maden. Maden skal være velsmagende og gerne lidt velkendt, siger han.

Sofie de Bretteville Olsen tilføjer:

- Vi skal sikre, at syge og svækkede patienter får den mængde energi og protein, som de har brug for, alt imens vi tager hensyn til deres individuelle behov,  siger hun.

esl

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkindkob.dk/artikel/hovedstaden-vedtager-ny-mad-og-maaltidspolitik

GDPR