dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Ingen ville købe gamle værnemidler: Syddanmark donerer nu til Ukraine

Regionen har forsøgt at sælge værnemidler, men det er ikke lykkedes. 482 paller værnemidler er nu doneret til Ukraine.

SYDDANMARK: Mange værnemidler som mundbind, masker og beskyttelsesheldragter er i overskud efter coronapandemien. Tilbage i foråret undersøgte regionen, om det var muligt at sælge eller donere de overskydende værnemidler. Nu er den endelige aftale kommet i hus, og dermed bliver ca. 482 paller værnemidler til en indkøbsværdi på 34,6 mio. kr. doneret til Rotary i Ukraine, oplyser regionen.

- Jeg er meget glad for, at det er lykkedes os at donere værnemidlerne til Rotary i Ukraine, hvor vi håber, de vil kunne gøre en forskel i den svære situation, landet står i. Ifølge danske regler må værnemidler med overskredet udløbsdato ikke anvendes mere – heller ikke selvom de er i fin stand og ubrugte, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Først forsøgte regionen at sætte mundbind og masker til salg via en e-auktion, men interessen for at købe værnemidlerne var meget begrænset. Derfor gik regionen, med godkendelse fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, videre til den næste mulighed, som var en donation af værnemidlerne.

Det var De Konservative i regionsrådet, der oprindeligt bragte forslaget om en donation til Ukraine på banen i regionsrådet. Forslaget blev derefter behandlet politisk i Udvalget for regional udvikling, før regionsrådet godkendte donationen i september, og den endelige aftale blev indgået i slutningen af oktober.

apo

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.