DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL siger god for kommunernes besparelses-konsulenter

KORT NYT18. DEC 2019 14.54

Efter at det kom frem, at en række kommuner har brugt eksterne konsulenter til at finde besparelser på kommunens støttetilbud til udsatte, blev ministeren kaldt i samråd, og kommuner fik kritik for deres metoder. Nu siger KL dog god for og tilmed anbefaler kommunerne at benytte eksterne konsulenter til at rådgive om muligheder for at spare penge på indsatser og tilbud til handicappede. Det skriver Altinget.

- Det kan være fornuftigt, at man bruger ekstern ekspertise, som kan have et bredere overblik over, hvad man kan få andre steder for den samme pris, og at man så går ind i en snak om pris og kvalitet, siger afdelingschef for KL’s økonomiske sekretariat, Claus Ørum Mogensen til Altinget. 

Claus Ørum Mogensen understreger, at det skal være den samlede socialfaglige vurdering, som ligger til grund for indsatserne, men også at økonomien spiller en rolle heri. Der er heller ikke noget i vejen for, at kommunerne bruger resultatløn til konsulenterne, da det er 'et incitament til at gøre sig ekstra umage'. 

esl