DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Kommuner landet over frygter, at penge fra institutioner med tilknytning til Tvind ender hos Mogens Amdi Petersen. Samtidigt rejser de en kritik af brugen af tilbud, hvor ledelsen er efterlyst for skatteunddragelse.
Foto: Morten Overgaard, Ritzau Foto.

Kommuner sortlister Tvind-institutioner

Lejre Kommune melder klart ud, at de fremover ikke agter at have samarbejde med Tvind-institutioner. Flere af landets kommuner vil følge trop
25. OKT 2017 10.54

LEJRE / ROSKILDE / AARHUS: Der skal ikke sendes flere borgere fra Lejre Kommune til institutioner, som har forbindelse til Tvind. Det fortæller Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) til kommunen.dk.

For selvom der er tale om godkendte tilbud, så er der også en etisk og moralsk udfordring i at placere udsatte borgere på Tvind-institutioner, siger borgmesteren:

- Vi har ikke lyst til at gøre brug af institutioner, som har et ejerskab, der er udeblevet fra deres sag om skatteunddragelse, og som i øvrigt er efterlyst, siger Carsten Rasmussen til kommunen.dk.

Den melding ønsker Bent Jørgensen (V) også, at Roskilde Kommune, hvor han er formand for beskæftigelses- og socialudvalget, vil komme med.

- Vi skal ikke fra kommunens side støtte noget som helst, som har med Tvind at gøre, så længe det er uklart, hvor pengene ender, siger Bent Jørgensen.

Heller ikke i Aarhus er socialrådmand Thomas Medom (SF) begejstret for, at kommunen over en årrække har sendt børn, unge og voksne til Tvinds socialpædagogiske tilbud. Han har derfor udsendt en pressemeddelelse, hvori han kræver at Folketinget tager sagen op.

- Folketinget bør tage sagen op, så vi fremadrettet undgår, at skatteborgernes penge anvendes til at understøtte en lukket og sektlignende organisation, der benytter sig at tvivlsomme metoder for egen vindings skyld, siger Thomas Medom.

 

 Læs hele historien på kommunen.dk