DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix.

Konservative gider ikke mere vrøvl med regionernes it

Tålmodigheden med regionerne er opbrugt hos K. Tredje blå melding af den art fra partiernes sommergruppemøder
16. AUG 2018 14.59

De Konservative har mistet tålmodigheden med regionernes it-håndtering. Senest i 2020 skal der laves en plan for, hvordan der kan udrulles et fælles nationalt it-system på tværs af regionerne, sagde partiets politiske ordfører og sundhedsordfører Mette Abildgaard på et pressemøde i forbindelse med De Konservatives sommergruppemøde i Silkeborg.

- Danmark er for lille til, at vi ikke samarbejder om noget så afgørende som det, sagde hun og henviste til at der 'bruges milliarder på dyre it-systemer frem for på patientbehandling'. Den fandt hun i øvrigt heller ikke overbevisende, og desuden med meget store forskelle mellem regionerne.

Som eksempler nævnte hun, at Region Hovedstaden overholder behandlingsfristen for kræftpakker i 69 pct. at tilfældene mod 87 pt. i Region Syddanmark, og at Region Nordjylland overholder fristen på 30 dage for udredning af hjerte/kar-sygdomme i 96 pct. af tilfældene, mens Region Sjælland er helt nede på 43 pct. og endda med dårligere tal for hver gang, der er blevet målt.

Den opbrugte konservative tålmodighed gælder derfor også regionerne som sådan, fremgik det.

- Regionerne burde afskaffes. Vi kan ikke acceptere, at patienterne bliver kastebolde, mens ansvaret flyttes frem og tilbage, sagde Mette Abildgaard.

Tidligere har også Dansk Folkeparti advokeret for afskaffelse af regionerne, og Liberal Alliance støttet tanken på de to partiers sommergruppemøder.

 

dknyt dækker pressemøderne ved partiernes sommergruppemøder med særligt blik for lokalpolitiske emner.