dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Næstformand tager et skridt op i Rambøll Gruppen
Claus Valentin Hemmingsen er ny formand for Rambøll Gruppen.
Foto: Rambøll

Næstformand tager et skridt op i Rambøll Gruppen

Efter et år som næstformand er Claus Valentin Hemmingsen nu valgt som ny bestyrelsesformand i Rambøll Gruppen.
15. APR 2024 8.45

Efter ni år på posten har Jeff Gravenhorst valgt valgt at fratræde posten som bestyrelsesformand i Rambøll Gruppen. Som følge af det skulle der findes en ny porson til posten, og her er valget faldet på den hidtidige næstformand Claus Valentin Hemmingsen. Det oplyser Rambøll i en pressemeddelelse.

- Vi byder Claus Valentin Hemmingsen velkommen som formand for Rambøll Gruppens bestyrelse. Claus har et internationalt udsyn, dybdegående forretningsforståelse og er en stærk leder for den videre strategiske udvikling af Rambøll Gruppen som en global rollemodel og partner for bæredygtig forandring, siger Robert Arpe, som er formand for Rambøll Fonden, som ejer Rambøll Gruppen.

Claus Valentin Hemmingsen kommer med bred erfaring. Han har arbejdet for A.P. Møller - Mærsk i næsten fire årtier frem til 2019, hvor han har haft flere forskellige topstillinger. Han var blandt andet CEO for Maersk Drilling fra 2005 til 2016. Fra 2016 blev han af viceadministrerende direktør for A.P. Møller - Maersk samt chef for energidivisionen.

Siden han stoppede i Mærsk har han været professionelt bestyrelsesmedlem, og ud over Rambøll Gruppen er han bestyrelsesformand for DFDS, HusCompagniet og det geotermiske selskab Innargi og bestyrelsesmedlem i en række andre virksomheder blandt andet A.P. Møller Holding, Noble Corporation og Global Maritime Forum.  

- Som global rådgivningsvirksomhed inden for bæredygtighed og grøn omstilling står Rambøll over for en stor og vigtig opgave med at bidrage til at skabe en mere bæredygtig verden. Jeg ser meget frem til arbejdet med at understøtte Rambøll i at eksekvere på strategien og dette vigtige arbejde i et tæt og åbent samarbejde med ledelsen, Rambøll Fonden og den øvrige bestyrelse, siger Claus Valentin Hemmingsen.

Posten som næstformand i Rambøll Gruppen bliver overtaget af Helle Østergaard Kristiansen, som er administrerende direktør for det internationale energihandelshus Danske Commodities.

Rambøll er en global arkitekt-, ingeniør- og rådgivningsvirksomhed, som beskæftiger 18.000 medarbejdere indenfor løsninger i byggeri, transport, vand, miljø, arkitektur og landskab, energi samt managementrådgivning. 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.