dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Odsherred gør genbrug muligt i sit indkøbssystem

Odsherred gør genbrug muligt i sit indkøbssystem

Kommunen har oprettet sit eget varekatalog i indkøbssystemet, så  afdelinger kan 'købe' brugte varer, som er blevet til overs andre steder i kommunen.

ODSHERRED: "Intet er grønnere og billigere end det, man allerede har". Sådan lyder parolen, som ligger bag Odsherred Kommunes lancering af 'Genbrugsshoppen', en varekategori i kommunens indkøbssystem. 

Med lanceringen af den nye kategori dukker genbrugsvarer, som er blevet til overs i andre afdelinger i kommunen, op i de samme søgninger som dem fra de faste leverandører, SKI-aftaler mv. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen har kigget efter forskellige it-systemer, der er lavet til at håndtere brugte møbler, men undervejs i processen gik det op for den, at ordningen vil blive brugt meget mere, hvis brugte møbler dukker op i søgningerne i det indkøbssystem, som de bruger i forvejen. Forskellen bliver dog, at prisen på de interne genbrugskøb bliver nul kr. 

- Siden affaldsplanen blev vedtaget sidste år, har vi overvejet, hvordan vi kan sikre mere genbrug af kommunens inventar. Faktisk er løsningen kommet til at omfatte meget mere, end vi først havde håbet på var muligt. Så nu glæder vi os til at se, hvad det kan spare af ressourcer, CO2 og ikke mindst penge, udtaler borgmester Karina Vincentz (Nyt Odsherred).

Og der kommer til at være varer indenfor kategorien. For i forbindelse med lanceringen af genbrugskatagorien har kommunens chefgruppe besluttet, at brugbare møbler skal ligge til “salg” i indkøbssystemet i tre måneder, før de må bortskaffes.

Håber på flere ombygninger af utidssvarende møbler

Andre løsninger giver ofte udgifter til lagre, hvor erfaringen viser, at dels kan uindpakkede møbler komme til skade under transporten til lageret, dels forfalder møbler og bliver dårligere over tid af at stå på især uopvarmede lagre. Det regner man altså med at undgå med den måde, man vil administrere Genbrugsshoppen på. 

Håbet er også, at kravet om opbevaring af møbler til udskiftning i tre måneder kan føre til, at nogle måske i højere grad vil beholde og reparere det, de har. Kommunen fremhæver, at man eksempelvis vil promovere leverandørers tilbud om tilskæring af bordplader og levering af nye bordplader til hæve-sænkeborde, som ellers ville blive kasseret, fordi tendensen går mod mindre borde.

Håbet er på sigt at få endnu flere reparatører, malere og møbelpolstrere i indkøbssystemet, så kommunens ejendom ikke bare nedslides, men vedligeholdes og opgraderes. 

- Løsningen kræver ikke nye investeringer, men giver blot en smule administrativt arbejde, når varerne skal oprettes på indkøbsportalen. Til gengæld sparer vi penge, CO2, transport, jomfruelige ressourcer og lagerplads, siger Karina Vincentz.

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.