dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Svindelsag:
Østjysk Bolig sagsøger seks tidligere bestyrelsesmedlemmer

KORT NYT24. APR 2023 15.15

AARHUS: Østjysk Bolig vil afprøve, om medlemmer af den afsatte bestyrelse for det svindelramte boligselskab kan være erstatningsansvarlige, oplyser Jyllands-Posten. Aarhus Kommune anmeldte i 2021 først direktør Allan Søstrøm og siden flere medarbejdere, efter at en advokatundersøgelse viste, at de kan have gjort sig skyldige i bedrageri og mandatsvig for mindst 15-20 mio. kr. 

Den nye sag er anlagt efter krav fra Landsbyggefonden, som via den såkaldte garantiordning har holdt en økonomisk hånd under Østjysk Boligs 39 boligafdelinger i forbindelse med en omfattende svindelsag. Der er primært tale om mistanke om returkommission mellem boligforeningen og Dan Jord, som er et datterselskab i Aarsleff-koncernen.

En firmabil til 20.000 kr. mere end aftalt i kontrakten, vennetjenester fra leverandører som jordvarmeanlæg, en port og en privat ridebane er andre elementer. Endelig omtaler avisen, at forretningsforbindelser åbenbart overvejer lovligheden af det, de har modtaget fra boligforeningen. En iPhone er leveret tilbage, og prisen for to golfrejser er blevet tilbagebetalt.

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.