dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
OKNygaard skal stå for omdannelsen af central park i Aarhus
Musikhusparken i Aarhus er beliggende tæt ved Aarhus Banegård i centrum af byen.
Foto: Aarhus Kommune

OKNygaard skal stå for omdannelsen af central park i Aarhus

Det bliver virksomheden OKNygaard, der skal stå for arbejdet med at omdanne Musikhusparken i Aarhus.
8. JUL 2024 10.51

AARHUS: Aarhus Kommune vil omdanne Musikhusparken i det centrale Aarhus. Et stort skridt i det ønske er nu taget, med underskrivelsen af en kontrakt med Brabrand-virksomheden OKNygaard,  som skal stå for arbejdet med at omdanne Musikhusparken til attraktivt grønt åndehul midt i Aarhus.  

- Jeg glæder mig meget til, at arbejdet med vores grønne åndehul midt i Aarhus går i gang. Det er en af byens mest centrale pladser, der nu kan se frem til en imponerende opgradering til glæde for aarhusianerne, byens gæster, og biodiversiteten, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R).

Den nye Musikhuspark er tegnet af den aarhusianske tegnestue Schønherr, sammen med Habitats, Artelia og Morten Stræde. OKNygaard begynder på arbejdet med at omdanne parken i løbet af sommeren. Parkens samlede anlægsbudget er på cirka 53 mio. kr..

- Vi glæder os meget til at komme i gang med at realisere projektet. Det rummer mange interessante elementer set fra vores faglighed, og Musikhusparken vil uden tvivl løfte Aarhus by og skabe stor værdi for mange mennesker. Det taler lige ind i vores ambition om at forbinde mennesker og naturen, så vi den vej igennem kan sikre levedygtige, klimarobuste og biodiverse byer, udtaler Martin Høj, projektleder hos OKNygaard - en del af idverde,

Den nye Musikhuspark skal efter planen stå klar i 2025, hvor det også er planen at udvidelsen af ARoS med The Next Level åbner. Salling Fondene bidrager med 20 mio. kr., Den filantropiske forening Realdania med 16,275 mio. kr. og NRGi med 0,5 mio. kr.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.