DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Plejefirma sendte regninger for pleje af borgere efter deres død

Gribskov Kommune udbetalte 13,4 mio. kr. til Attendo for ydelser, firmaet ikke havde leveret
17. JAN 2018 7.14

GRIBSKOV: I en periode på to år har plejefirmaet Attendo modtaget penge af Gribskov Kommune på et tilsyneladende noget tvivlsomt grundlag. Ifølge Ugeposten Gribskov har Attendo blandt andet fået et stort millionbeløb for at hjælpe ældre i Gribskov, der ikke længere var i live. 

- Jeg har ikke tidligere oplevet så store problemer, siger, centerchef for social- og sundhedsområde, Mikkel Damgaard til ugeavisen.

Ugeposten Gribskov har fået aktindsigt i en række dokumenter fra kommunen. Her fremgår det, at kommunen har foretaget en såkaldt fakturakontrol over de regninger, man i de senere år har betalt til Attendo - altså kontrolleret, om Attendo rent faktisk har leveret de ydelser, firmaet har krævet betaling for. 

Det viser sig ifølge Ugeposten Gribskov, at Attendo på bare to år har fået over 13,4 mio. kr. for opgaver, firmaet aldrig har udført. Desuden har Attendo ifølge ugeavisen også fået betaling for påstået hjælp i hjemmet på tidspunkter, hvor borgeren viser sig at have været indlagt på hospital.

Ifølge centerchef Mikkel Damgaard skyldes hele sagen 'usikre arbejdsgange hos Attendo'.

- Det her er meget utilfredsstillende og rigtig ærgerligt. Det er ikke noget, vi er stolte over kan ske, siger han.

Kommunen har fået alle 13,4 mio. kr. retur, oplyser han. Attendo oplyser til Ritzau, at firmaet ikke har mulighed for at udtale sig før onsdag morgen.

Ritzau