dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Reddernes Fagforening frygter flere udbud af ambulanceberedskab vil føre til løndumping
Reddernes Fagforening frygter, at der vil blive endnu større reddermangel, hvis udbyderne på ambulancetjenesterne bliver ved med at konkurrere på reddernes løn- og arbejdsvilkår. Der bør i stedet være en fælles brancheoverenskomst på området, så den enkelte redder ikke bliver kastet ud i stor personlig usikkerhed.
Foto: Redderne Fagforening

Reddernes Fagforening frygter flere udbud af ambulanceberedskab vil føre til løndumping

Endnu en region skal have anden leverandør af ambulanceberedskabet. Denne gang er det region Sjælland. Her står redderne overfor en stor lønnedgang, som følge af udbuddet, mener Reddernes Fagforening.
17. MAR 2023 11.35

Udbuddene af ambulancetjenesterne er kommet for at blive. Det anerkender Reddernes Fagforening. Men ifølge foreningen er problemet med udbuddene, "at de gang på gang konkurrerer ved at sætte reddernes løn- og arbejdsvilkår i spil. Det betyder, at mange ambulancefolk vælger at forlade branchen", Således lyder bekymringen i en pressemeddelelse fra Reddernes Fagforening.

"For ved hvert udbud kastes redderne ud i stor personlig usikkerhed omkring deres løn og arbejdsvilkår. Og overgangen til en ny udbyder kan betyde et betragteligt fald i løn for den enkelte redder," lyder det i meddelelsen.

Ifølge fagforeningen er problemet aktuelt i forbindelse med overgangen til Ambulance Sjælland i Region Sjælland. Her fremgår det ifølge Reddernes Fagforening af det lønkatalog, som redderne har fået uddelt, at de ansatte står over for en lønnedgang. 

Fagforeningen mener, ikke at politikerne tager situationen alvorligt nok. Redderne mener, at den gængse løsning fra politikerne er øget uddannelse af ambulance elever. Det er dog ikke nok, lyder bekymringen fra fagforeningen, der mener tilkendegiver, at hvor mange tidligere blev i branchen hele deres arbejdsliv, er reddere med mange år på bagen i branchen nu et sjældent syn.

"Med de nuværende usikre løn- og arbejdsvilkår, bliver der højst opnået status quo ved at øge antallet af ambulanceelever. Politikere og embedsmænd får aldrig repareret det store hul, som redderne efterlader, hvis vilkårene ikke ændres," tilkendegiver Redderne Fagforening.

Foreningen mener, der er en klar løsning på mangel på ambulancereddere i hele Danmark. Nemlig er sikre lønnen for redderne på landsplan.

"I Reddernes Fagforening har vi derfor gennem længere tid kæmpet for EN samlet overenskomst, så hver enkelt redder kender sine arbejdsvilkår. Over hele landet. Uanset om man kører i Region Nord, Midt eller Hovedstaden – eller for Falck. Så det ikke er redderne, der taber i spillet om udbudsrunderne på ambulanceområdet," lyder forslaget. 

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.