DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Regeringen dropper konsulentbesparelser i finansloven

Besparelser på konsulentforbruget bliver ikke regnet med i regeringens finanslovsforslag. Fornuftigt, lyder det fra både erhvervsliv og EL.
3. OKT 2019 12.51

Det bliver ikke næste år, at regeringen finansierer skolelærere, pædagoger og sygeplejersker med konsulentbesparelser.

I hvert fald svinger regeringen ikke sparekniven over de eksterne rådgivere i finanslovsforslaget, skriver Altinget.

'Der er ikke indbudgetteret finansiering fra besparelser på konsulentforbrug på regeringens forslag til finanslov for 2020', oplyser Finansministeriet i en mail til Altinget. Det er en melding, der glæder Dansk Erhverv:

- Det virker til, at regeringen har lyttet og har besindet sig, og vi finder det rigtig fornuftigt, at regeringen ikke i det her finanslovsudspil laver de massive besparelser, som der ellers var lagt op til, siger politisk konsulent Daniel Møller Jensen til Altinget.

Regeringen har ellers varslet, at man ønsker at indføre et loft over statens brug af konsulenter for at kunne flytte tre mio. kr. fra konsulenter til kernevelfærd. Men forslaget er blevet kritiseret for at kunne blive dyre besparelser, fordi der i høj grad købes ekspertise, som det offentlige ikke selv besidder, ligesom kun en mindre del bruges på management.

Eksempelvis udgjorde it-ydelser mere end 60 pct. af statens forbrug af konsulentydelser sidste år. Og Radikale Venstre gjorde for nyligt klart, at man ville være endog meget skeptisk, hvis regeringen endte med blot at indføre besparelser som en generel rammereduktion, som blev luftet som en idé i et internt regeringsnotat i begyndelsen af september måned.

Enhedslisten er blandt de partier, der har fundet et stigende konsulentforbrug bekymrende. Men finansordfører Rune Lund ser ikke noget problem i, at regeringen udskyder konsulentbesparelserne:

- Vi har simpelthen selv været i tvivl om, hvor meget man kunne spare her, og derfor har vi faktisk heller ikke brugt det som finansiering i vores eget finanslovsforslag, siger han til Altinget.

ka