DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Roger-Viollet, Ritzau Foto

Region forbyder sponsorerede kongresrejser

Fremover skal Region Midtjyllands speciallæger takke nej til betaling af rejser og konferencer fra medicinalindustrien. Regionen vil selv finansiere lægernes efteruddannelse
29. SEP 2017 12.31

MIDTJYLLAND: Fra nytår skal alle speciallæger i Region Midtjylland takke nej til tilbud om at få støtte til rejser og konferencer i forbindelse med efteruddannelse. Med beslutningen påtager regionen sig sit fulde arbejdsgiveransvar.

Regionen har besluttet, at alle udgifter til rejser, kompetenceudvikling og efteruddannelse fra årsskiftet skal betales af hospitalerne selv. Og ikke af sponsorer som fx medicinalindustrien.

Beslutningen blev truffet i enighed af regionens direktion og lægefaglige direktører fra alle regionens hospitaler. Aktuelt er regionen løbet ind i en stribe problemer med lægernes formelle habilitet i arbejdet med at udpege eksperter til Medicinrådet og fagudvalg under dette.

Det nationale råd udarbejder anbefalinger og vejledninger om lægemider til de fem regioner, der skal følge vejledningerne.

- Vi har brug for, at mange flere læger formelt er habile til at indgå i Medicinrådets arbejde. Principielt er det en god ordning at arbejdsgiveren sikrer medarbejderne den nødvendige efteruddannelse. Med et absolut venligt ment, men alligevel klart "nej-tak" til rejse og konference-sponsorater, gør vi det nu tydeligt, at Region Midtjylland selv betaler for speciallægernes efteruddannelse. På den måde sikrer vi, at vores læger også formelt er habile til arbejdet i medicinrådet, siger koncerndirektør Ole Thomsen.

Beslutningen skal bl.a. sikre at regionens læger har mulighed for at indgå i Medicinrådets arbejde.

- Speciallæger lærer på mange måder. Forskning viser, at læger lærer bedst ved at reflektere over det daglige kliniske arbejde. Disse metoder vil vi fremover have fornyet opmærksomhed på. Kurser og konferencer er vigtige for bl.a. netværk og samarbejde, og vil fortsat blive prioriteret, siger Ole Thomsen.

sl