dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Retssag om gadelys udskyder Sorøs budget
Dommen om betalingen for Sorø Kommunes gadebelysning er på trapperne i næste uge.
Foto: Katinka Hustad, Ritzau Scanpix

Retssag om gadelys udskyder Sorøs budget

17 mio. kr. er i spil, når landsretten om en uge afsiger dom i ankesag.

SORØ: En aftale om budgettet i Sorø er udskudt to uger for at afvente en dom i Østre Landsret.

For knap to år siden fik kommunen medhold i byretten i en strid med den tidligere leverandør af gadelys, SEAS-NVE. Hvis kommunen taber sagen, vil den skulle betale 17 mio. kr. til SEAS-NVE - penge, som ellers kan bruges til investeringer i budgettet.

Landsretten valgte i sidste uge at udskyde domsafsigelsen to uger fra 23. september til 7. oktober, og derfor er fristen for såkaldte underændringsforslag til budgettet nu rykket til 8. oktober, ligesom andenbehandlingen er flyttet til 13. oktober.

Afdraget eller ej

- Vi vil ikke risikere at stå i en situation, hvor vi disponerer midler i budgettet, som vi så efter ganske kort tid bliver nødt til at trække tilbage, fordi de skal bruges til at betale SEAS-NVE, siger borgmester Gert Jørgensen (K).

Retssagen handler om, hvorvidt kommunen skulle betale hele den købspris på 51 mio. kr. for at overtage gadebelysningen, som man blev enige om i 2018, eller om kommunen løbende har afdraget på værdien via tidligere aftaler og derfor kun skulle have betalt 34,3 mio. kr. 

Retten i Næstved gav kommunen medhold, hvorpå energiselskabet ankede til landsretten, som altså nu er på trapperne med en dom.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.