DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Skive-udvalgsformand fortryder ja til friplejehjem

KORT NYT21. JAN 2020 13.31

SKIVE: Formanden for ældreudvalget i Skive, Preben Andersen (DF), fortryder nu, at et friplejehjem på vej til åbning i år, i første omgang har fået grønt lys. Etableringen af kommunens første friplejehjem vil ifølge ham lokke flere friplejehjem til, da kommunen er forpligtet til at give friplejehjemmet den betalingssats, de ældre får andre steder i kommunen, skriver Skive Folkeblad.

Friplejehjemmet presser kommunen på både demografi og økonomi, da det hos kommunen forventes, at friplejehjemmet efterlader tomme pladser på de kommunale plejehjem. Samtidig er det i den her sammenhæng problematisk, at ældreplejen i Skive efterhånden er blandt de dyreste i landet, mener udvalgsformanden, der er citeret for at sige, at 'vi kan blive nødt til at sænke serviceniveauet for at skræmme nye friplejehjem væk'.

Kommunen har bestilt en analyse af de nuværende 18 kommunale plejehjem. Og Preben Andersen er bange for, at den analyse vil danne grundlag for nedlæggelse af plejehjem, da der formentlig vil være nogle plejehjem, der ikke længere er rentable.

Læs hele historien i Skive Folkeblad.

ka