dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Sorøs kommunaldirektør brugte kreditkort til private indkøb
Kommunaldirektør Søren S. Kjær indleverede bilag på rådhuset for udgifter til billetter og bespisning, som han senere erkendte var private.
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Sorøs kommunaldirektør brugte kreditkort til private indkøb

Kommunens advokat anbefaler bortvisning og eventuelt politianmeldelse af kommunaldirektøren.

SORØ: Da kommunaldirektør Søren S. Kjær for to år siden var på konference i Nashville, brugte han kommunens kreditkort til at betale for countrybilletter og en middag for sig selv, sin kone og flere andre gæster, og han indkasserede selv en del af pengene fra de øvrige deltagere via mobilepay.

Det afslører DR, som har fået indblik i en ekstern advokatvurdering af sagen. Først da DR sidste år bad om aktindsigt i udgifterne, besluttede Søren S. Kjær selv at dække knap 9.500 kr. som private udgifter. Også i Danmark er kreditkortet brugt til private formål, nemlig til en teaterbillet til kommunaldirektørens hustru.

Flere eksperter, som DR har talt med, kalder sagen meget alvorlig. Også advokatfirmaet Norbomm Vinding har vurderet sagen for kommunen, efter at DR begyndte at bore i den, og når frem til, at der er grundlag for ophævelse af ansættelsen og bortvisning, og at der er anledning til at overveje politianmeldelse afhængig af sagens videre forløb.

En ærgerlig sag

Sorøs borgmester, Gert Jørgensen (K), beklager sagen.

- Det er en rigtig ærgerlig sag. Vi er meget kede af, at vi ser den type sag i Sorø Kommune. Vi har fokus på ordentlighed, at alle kender reglerne, og at de regler bliver fulgt. Sagen fører til, at vi må kigge på de regler og procedurer, vi har omkring de kreditkort, vi udsteder. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at forhindre, at det samme kan ske igen, siger han på kommunens hjemmeside.

Forrige uge oplyste kommunen, at Søren S. Kjær havde opsagt sin stilling med fratrædelse 30. september, fordi han ønskede at bruge sine kompetencer i den grønne omstilling.

- Det haster med at få en markant mindre udledning og mindske klimapåvirkningen. Det mener jeg, at jeg med min baggrund indenfor teknik, klima og miljø kan bidrage til, forklarede Søren S. Kjær i en pressemeddelelse på kommunens hjemmeside.

- Det, som stod i den pressemeddelelse, var det, Søren ønskede at fortælle om grunden til sin opsigelse, oplyser borgmesteren nu. 

På kommunalbestyrelsens bord onsdag

Om den reelle forklaring var en anden, kan og vil Gert Jørgensen ikke udtale sig om, forklarer han. Det samme gælder selve sagen "trods den omfattende dokumentation, som DR bringer i spil", fordi der er tale om en personalesag.

Til DR har Søren S. Kjær via sin fagforening skriftligt forklaret, at han har opsagt sin stilling, fordi kommunen på trods af syv års godt samarbejde ikke ønskede yderligere dialog.

Kommunalbestyrelsen holder møde i morgen, og her er sagen på dagsordenen. Først som et åbent punkt om rekruttering af en ny kommunaldirektør, og ifølge flere medier er det også kommunaldirektøren, der skal drøftes under mødets sidste to, lukkede punkter, som hedder "orientering vedrørende personalesag" og "beslutning vedrørende personalesag".

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.