dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Sund & Bælt vil som første bygherre dele marinedata

Sund & Bælt bliver den første bygherre til at dele viden om vandmiljøet fra sine marine undersøgelser på VanDa - Danmarks Miljøportal.

I 2021 oprettede det fællesoffentlige datasamarbejde, Danmarks Miljøportal, en platform kaldet VanDa som indeholder data om vandløb, søer og havområder, for at følge udviklingen i det danske vandmiljø og gøre det lettere at tilgå og genbruge vanddata. Data – der indtil nu – er kommet fra kommuner, regioner og miljøstyrelsen.

Men nu vil Sund & Bælt, der planlægger, anlægger og driver nogle af Danmarks største, offentlige infrastrukturprojekter, som den første bygherre til at dele data på platformen. De første data, som Sund & Bælt vil dele er for etableringen af en mulig Østlig Ringvej i København. Det oplyser Danmarks Miljøportal i en meddelelse.

- Som en ansvarlig bygherre arbejder Sund & Bælt dagligt med at indsamle og dokumentere data på vores projekter og sikre gennemsigtighed for alle interessenter. VanDa er et spændende initiativ, der både kan skabe større åbenhed og kendskab til vandmiljøet, og den vidensdeling vil vi meget gerne deltage i og fremme, siger Gunnar Peter Jensen, der er Miljøkonsulent i Sund & Bælt.

Danmarks Miljøportal håber, at Sund & Bælts initiativ kan skabe en trend. 

- Vi håber at Sund & Bælt kan skabe en trend om deling af data blandt bygherrer, så det bliver nemmere og billigere at træffe vidensbaserede beslutninger. Men også fordi det er oplagt at inkludere i ESG-rapportering, som EU stiller krav om, siger Nils Høgsted, der er sekretariatsleder for Danmarks Miljøportal, og bemærker at de arbejder for at tilpasse brugergrænsefladen, så den bedre matcher bygherrers behov.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.