DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sundhedsplatformen får skyld for dødsfald

KORT NYT20. SEP 2018 7.01

SJÆLLAND: Alvorligt syge kræftpatienter – 11 ialt – har fået en mangelfuld behandling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde på grund af regionens it-system, Sundhedsplatformen. En af patienterne afgik ved døden, og hospitalets ledelse har erkendt, at det 'ikke kan udelukkes', at den mangelfulde behandling har været årsag til dødsfaldet. Det skriver Politiken torsdag. En anden patient fik forlænget sin indlæggelse på hospitalet, mens de øvrige patienter ikke tog skade af den mangelfulde behandling.

Det fremgår af en tilsynsrapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der i sidste måned aflagde et kontrolbesøg på hospitalets hæmatologiske afdeling. De 11 kræftpatienter, der blev behandlet med kemoterapi, skulle være behandlet med et lægemiddel, der stimulerer deres knoglemarv og dermed styrker immunforsvaret. Lægerne havde da også ordineret lægemidlet til patienterne, men ordinationen var forsvundet i Sundhedsplatformen, da de 11 patienter gik fra at være ambulante patienter til at være indlagt.

Styrelsen kunne under tilsynet ikke finde 'egentlige tekniske fejl i Sundhedsplatformen som baggrund for fejlene i de 11 patientforløb'. Det er, skriver styrelsen, Sundhedsplatformens funktionalitet, brugerflade og arbejdsgange, som er så tidskrævende, komplicerede og ulogiske, at der opstår fejl. Blandt andet fordi medicinen ordineres gennem fire forskellige moduler.

rp