DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Syddanmark etablerer Center for Industriel Elektronik

KORT NYT5. SEP 2017 12.25

SYDDANMARK: Regeringen og Syddansk Vækstforum har indgået en vækstpartnerskabsaftale, der skal understøtte udviklingen af et nyt Center for Industriel Elektronik, fremme mulighederne for teknologisk og digital læring samt matche designere med små og mellemstore virksomheder med henblik på at udvikle nye teknologier og forretningsmuligheder, oplyser Erhvervsministeriet

Region Syddanmark har en markant styrkeposition indenfor energiteknologi. Syv ud af ti ansatte i energiteknologi-sektoren arbejder vest for Storebælt, og 87 pct. af omsætningen skabes i Syd- og Vestdanmark. Trods markant vækst blandt danske virksomheder forventes det globale marked for energieffektive løsninger at vokse yderligere med store potentialer for produktion og eksport.

Centeret skal øge adgangen til kvalificeret arbejdskraft og forsknings- og innovationssamarbejder omkring industriel elektronik. Dette gøres ved blandt andet at etablere state-of-the art laboratoriefaciliteter samt nye uddannelser. Aftalen fremmer også samarbejde mellem parterne om udvikling af nye teknologier og forretningsmuligheder i små og mellemstore virksomheder gennem designsprints.

ka