DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Syddansk Vækstforum bistår 30 firmaer med digitalisering

KORT NYT2. OKT 2017 15.24

SYDDANMARK: Syddansk Vækstforum vil bruge 36 mio. kr. til at hjælpe digitaliseringen i virksomhederne på vej, oplyser Region Syddanmark på baggrund af, at kun en lille del af de små og mellemstore virksomheder i regionen for alvor har taget de digitale muligheder til sig.

Fx har blot 19 pct. implementeret datasikkerhed i forretningen, og under ti pct. anvender digitale løsninger til produktionsstyring, design og logistik. Det viste en analyse fra foråret baseret på svar fra 140 syddanske virksomheder og 25 dybdegående interviews om årsager og barrier til den manglende digitale omstilling.

Initiativet skal bl.a. hjælpe 30 virksomheder med at lægge planer for, hvordan innovative og digitale forretningsmodeller kan skabe mere vækst, mens udviklende virksomheder kan indgå samarbejder med forskningsmiljøer, med henblik på udviklingen af nye digitale løsninger. De 36 mio. kr. til projekterne inden for digital omstilling finansieres via EU’s regionalfondsmidler og de regionale erhvervsudviklingsmidler.

ka