DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tønder bygger skole på fremmed jord

TØNDER: Med et budget på over 100 mio. kr. er en ny folkeskole i Skærbæk allerede det største og dyreste kommunale byggeri i Tønder siden kommunesammenlægningen i 2006/2007. Og nu bliver opførelsen, der i forvejen har været ramt af budgetudvidelser, yderligere en tand dyrere end forventet. Helt præcis er der tale om en krone, skriver JydskeVestkysten.

Kronen er i spil som pris for, at Tønder Kommune kan erhverve de udenomsarealer nord for skolebyggeriet, der støder op mod Skærbækcentret. Siden Skærbæk Skole kom på den politiske dagsorden, har det været den gængse opfattelse, at disse arealer tilhører kommunen. Nu viser det sig imidlertid, at Skærbækcentret ejer dem.

På torsdag har økonomiudvalget den opståede situation på dagsorden, og der er lagt op til en mindelig løsning. Således indvilliger Foreningen Skærbækcentret og Fonden Skærbækcentret i en skriftlig tilkendegivelse i at afstå området for en krone. Den færdige skole inklusive nye adgangsveje og udenomsarealer skal efter planen stå klar til ibrugtagning ved næste skoleårs begyndelse i august 2020.

MG