dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Tre arkitektteams skal komme med byd på udviklingsplan for Esbjergs bymidte
Esbjerg bymidte skal nytænkes. (Arkivfoto.)
Foto: Esbjerg Kommune

Tre arkitektteams skal komme med byd på udviklingsplan for Esbjergs bymidte

Esbjerg Kommune har inviteret tre konkurrenceteams med byudvikling som spidskompetence til at komme med deres individuelle bud på, hvordan Esbjerg midtby og Rørkjær skal udvikle sig.
25. APR 2023 11.04

ESBJERG: Der skal tænkes nye tanker om Esbjerg bymidte og bydelen Røkjær. Derfor har Esbjerg Kommune inviteret tre arkitektteams i form af Tredje Natur, Holscher Nordberg og Gründl Haahr/Lytt til at give deres bud på en ny udviklingsplan for områderne. 

Og mandag lød så et officielle startskud til parallelkonkurrencen. Ved kickoff-arrangementet blev tre konkurrerende arkitektteams præsenteret for et ambitiøst konkurrenceprogram. Et konkurrenceprogram, der er et produkt af et forarbejde, hvor mange borgere og interessenter har været med til at fortælle, hvad der karakteriserer byens eksisterende kvaliteter og udstikke ambitioner for byens fremtidige udvikling, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Byudviklingen skal favne mange ønsker og krav, og jeg glæder mig til at se, hvordan de tre teams griber opgaven an. Fx skal det tænkes ind, hvordan byen bliver til et attraktivt sted at bo for familier, hvordan handelslivet kan blomstre og hvordan besøgende får en god oplevelse, der giver lyst til flere besøg. De udvalgte konkurrenceteams skal sætte nye, spændende og kreative billeder på vores visioner om en by med aktivitet, kultur og oplevelser, siger borgmester og formand for dommerkomiteen Jesper Frost Rasmussen (V).

Flere teams var i spil

Oprindeligt var fem teams i spil som potentielle deltagere i konkurrencen, men efter et udvælgelsesforløb med blandt andet interviews og dialog om opgaven, blev feltet indsnævret. I startboksen sidder nu tre teams, der få lov til at arbejde videre med opgaven. Der er tale om firmaer, der på hver sin vis har et meget stort kendskab til byudviklingsopgaver og ser potentialet i en moderne by, der orienterer sig mod beboere og besøgende.

- For mange er det jo lidt af en drømmeopgave at få lov til at kaste sig over et projektområde af denne størrelse. Det giver nogle spændende muligheder, og det var en motiverende faktor for de kvalificerede teams, der tæller stærke profiler inden for byudvikling. Det giver os en forventning om, at vi får nogle levedygtige forslag i løbet af konkurrencefasen, siger byudviklingschef Peer M. Rexen.

Når de konkurrerende konkurrenceteams har udarbejdet deres konkurrenceforslag, vil interessenter og borgere blive inviteret til at se og kommentere planerne. Det sker i september og oktober måned. Vinderforslaget forventes offentliggjort i oktober 2023 og det vindende team skal indgå i arbejdet med at udforme en udviklingsplan.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.