Vejdirektoratet har fundet totalrådgiver til ny jernbane på Vestfyn
Den nye jernbane kommer til at følge E20 Fynske Motorvej i en fælles transportkorridor.
Foto: Vejdirektoratet

Vejdirektoratet har fundet totalrådgiver til ny jernbane på Vestfyn

Virksomheden Atkins bliver totalrådgiver med Niras som underrådgiver til detailprojekteringen af den nye jernbane over Vestfyn.
16. MAJ 2022 13.37

Det er skal bygges en ny jernbane over Vestfyn. Og nu har Vejdirektoratet, der er bygherre på projektet, som bygges i samarbejde med Banedanmark, fundet virksomheden som bliver totalrådgiver på projektet.

Opgaven som totalrådgiver har i foråret været i udbud, og Vejdirektoratet har nu valgt virksomheden Atkins, der er specialister i infrastrukturprojekter, som totalrådgiver - med Niras som underrådgiver, oplyser direktoratet i en pressemeddelelse.

Atkins gav det billigste tilbud på 154 mio. kr. for opgaven, der først og fremmest går ud på at hjælpe med detailprojekteringen af banen langs E20 Fynske Motorvej, hvor anlægsfasen forventes at begynde i 2024.

- I Vejdirektoratet ser vi frem til samarbejdet med Atkins og til at komme i gang med projekteringen af den nye jernbane. Det er et ret usædvanligt projekt, og derfor har det også været vigtigt for os at finde en kompetent samarbejdspartner, som er i stand til at levere på tværs af mange forskellige discipliner, siger Janie Winther Ipsen, der er projektchef i Vejdirektoratet.

Den nye jernbane over Vestfyn bliver en højhastighedsjernbane mellem Odense Vest og Kauslunde øst for Middelfart, som gør det muligt at køre med tog op til 250 km/t.

amp