DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

VUC Syd beholder alligevel fire biler til lærerne

KORT NYT13. AUG 2018 9.19

VUC Syd har alligevel besluttet at beholde en del af de leasede biler, som skolen ellers skilte sig af med i oprydningen efter sine mange skandalesager. Det fremgår af korrespondance mellem Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) og VUC Syd, som JydskeVestkysten har fået aktindsigt i.

Direktør Asbjørn Nielsen fik styrelsens accept til at købe otte Opel Corsa-biler, når leasingkontrakten udløber - og køber nu fire af dem til en samlet pris på 505.920 kr. Til gengæld står skolen fast på at skille sig af med seks leasede BMW'er. Bilerne er ifølge direktøren nødvendige for, at lærerne har de bedste muligheder for at have undervisning det ene og det andet sted. Offentlig transport er simpelthen for besværligt og dyrt.

Den tidligere ledelse på VUC Syd meldte ellers i februar, at man ville skille sig af med bilerne, og at underviserne skulle benytte sig af egen bil. Den beslutning kom i kølvandet på, at styrelsen havde kritiseret skolens leasingaftaler i en sønderlemmende kritik af uddannelsesinstitutionens omgang med offentlige midler.

ka