DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Tennishal i Højbjerg.
Foto: Casper Dalhoff, Ritzau Scanpix

Kommunalt fut i vedligeholdelse skal hjælpe virksomheder

Randers, Gladsaxe og Vordingborg tager erhvervspolitisk redskab i brug.

RANDERS / GLADSAXE / VORDINGBORG: Flere kommuner vælger nu under coronakrisen at fremskynde planlagte bygge- og vedligeholdelsesprojekter for at styrke det lokale erhvervsliv. Det gælder blandt andre Gladsaxe:

- For det første vil vi forsøge at holde gang i de bygge- og anlægsprojekter, vi allerede har i gang. Men på en måde så håndværkerne ikke har kontakt til vores svage borgere. For det andet vil vi forsøge at få fremskyndet planlagte bygge- og vedligeholdelsesprojekter, som egentlig skulle have været i gang senere. Og for det tredje så undersøger vi, om der er nogle mangler i de skoler og daginstitutioner, som nu står tomme, så vi kan få ordnet det, til gavn for både vores borgere og virksomheder, siger borgmester Trine Græse (S).

I Vordingborg vil kommunen forsøge at udbyde og tildele lokale virksomheder så mange af de mindre anlægs- og vedligeholdelsesprojekter som muligt i den kommende tid.

- Disse opgaver, som måske først skal gennemføres senere på året, kan ligeledes hjælpe virksomheder gennem krisen, hvis banken kan se, at der er ordrer i bogen. Kommunen kan selvfølgelig ikke betale for ydelser, som ikke er modtaget endnu, og heller ikke yde lån til private virksomheder, siger borgmester Mikael Smed (S), som også benytter lejligheden til at opfordre alle borgere til at støtte det lokale erhvervsliv.

Også i Randers er der fokus på at få gang i de lokale hjul:

- Randers Kommune fortsætter ufortrødent med at bestille vedligehold af bygninger og varetagelse af opgaver, ligesom kommunalt byggeri fortsætter. Er der opgaver i bygninger, som er lukkede, vil der blive set på, om man kan åbne for enkeltstående opgaver lige som i en normal driftssituation, lyder det fra borgmester Torben Hansen (S).