DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Martin Lehmann, Polfoto.

110 lastbiler med hurtigt internet til Læsø

1 GB op og 1 GB ned. Så hurtigt bliver det nye bredbånd for alle på Læsø fra 2017. Knap 11 mio. kr. er prisen, og det er 6.000 kr. pr. indbygger

LÆSØ: Frem til december 2017 bliver Læsø gennemgravet og gennempløjet fra syd til nord og fra øst til vest. Der skal lægges 1575 km kabler og fiber i jorden. Allerede i denne uge planlægges gravearbejder og tidsplaner, fordi 110 lastbiler skal transportere fiber og udstyr med færgen til Læsø. Det hele handler om, at Læsø skal have lynhurtigt bredbånd, TV og telefoni.

Læsø Kommune har bevilliget 10,8 mio. kr. til projektet, og det er Nord Energi Fibernet A/S, der skal levere netværket. Investeringen er stor i forhold til kommunens størrelse, faktisk 6.000 kr. pr. indbygger.

- Det bliver alle pengene værd, fordi vi investerer i at være en aktiv del af samfundet. Velfungerende IT en livsnødvendighed for en kommune, så man kan arbejde, holde ferie, drive virksomhed, og kommunikere effektivt på alle måder. Vores fysiske afstand til fastlandet gør det endnu vigtigere at fungere godt digitalt, siger borgmester Tobias Johansen (V).

Han og Læsø Kommune ser frem til, at det hurtigere internet bliver en realitet. I årevis har et langsomt og ustabilt net været hverdagen for rigtig mange husstande og virksomheder på Læsø. Mobildækningen har heller ikke været imponerende. Det har været en bremse for Læsøs udvikling. Sommerhuse uden internet er umulige at sælge og svære at leje ud - internetforbindelse er noget af det første, potentielle huskøbere spørger til. Nu kan der svares, at 'det fås ikke bedre'.

pv