dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Indkøbsaftale baner vej for skræddersyede behandlinger

KORT NYT1. DEC 2020 15.40

Danske Regioner og Nationalt Genom Center har indgået en fællesaftale om et nationalt indkøb af reagenser til analyse af patienters gener. Aftalen løber op i 650 mio. kr., oplyser Region Syddanmark, som har stået i spidsen for at indgå den.

Génanalyserne skal bruges til at undersøge patienters arvemasse, så fremtidens behandling kan skræddersyes til den enkelte patient alt efter, hvilken behandlingsform der vil være mest effektiv for vedkommende.

- Med den nye indkøbsaftale får vi nu mulighed for at lave endnu flere analyser af genomer, så vi kan sikre den bedste behandling til vores patienter og udnytte potentialet i personlig medicin. Samtidig åbner det også op for flere forskningsmuligheder, siger koncerndirektør Kurt Espersen om aftalen, som er indgået med firmaet Illumina. 

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.