dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

200.000 kan testes i døgnet med nye aftaler om lyntest

KORT NYT16. DEC 2020 8.31

Over 200.000 kan fra i dag blive testet for coronavirus per døgn, når sundhedssystemet udvider testkapaciteten af de almindelige coronatest, og flere private firmaer begynder at lynteste borgere gratis. Det oplyser Sundhedsministeriet.

Regeringen og regionerne har siden fredag indgået aftaler med fire private aktører om, at de kan lynteste samlet 100.000 personer i døgnet. Derudover udvider det offentlige, så det dagligt kan analysere godt 130.000 af de mere præcise pcr-test, oplyser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

De private aktører er Falck, der har en aftale om selv at stå for 50.000 daglige test, og SOS International, Carelink og Copenhagen Medical, der tilsammen står for de resterende 50.000 lyntest. Man skal ikke bestille tid til en lyntest undtagen hos SOS International.

Ritzau

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.