DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

17-årig sigtet for million-køb af 'alt muligt mærkeligt' med kommuners EAN-numre

Varetægtsfængslet i fire uger ved grundlovsforhør om databedrageri mod en række nordsjællandske kommuner
10. APR 2018 10.31

En 17-årig dreng har ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi svindlet for omkring en mio. kr. ved at misbruge flere kommuners EAN-numre til at købe ting på internettet. Drengen blev tirsdag formiddag i et grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster varetægtsfængslet i fire uger i surrogat, oplyser anklagemyndigheden på Twitter.

Han er sigtet for databedrageri ved at have købt alt fra hængelåse til tandbørster og en skudsikker vest, fortæller anklager Mariam Khalil. I alt lyder sigtelsen på 35 forhold.

- Det er alt fra Oral B-tandbørster, skægtrimmere, lamper, hoverboards, sækkestole og telefoner, en skudsikker vest og en hjertestarter. Det er virkelig alt mellem himmel og jord. En flammehæmmende strømpe og gavekort. Der er ikke nogen rød tråd i, hvad han har bestilt. Det er alt muligt mærkeligt, siger anklageren.

Bedrageriet skal være foregået ved, at drengen brugte flere kommuners EAN-numre til at betale for de mange ting i onlinebutikker. Bedrageriet skete angiveligt fra juli, indtil han nu er blevet anholdt.

Ifølge Lolland-Falsters Folketidende skal bedragerierne være gået ud over blandt andre Allerød, Hørsholm, Furesø, Rudersdal og Hillerød kommuner. Ifølge avisen stammer den unge mand fra Nordsjælland.

Den 17-årige har taget forbehold for at kære kendelsen om varetægtsfængsling. Inden retsmødet havde han nægtet sig skyldig over for politiet.

- Han er afhørt til sagen, og han siger, at det ikke er ham. Han siger, at hvis det er ham, så vidste han ikke, at han gjorde det, siger Mariam Khalil.

Ritzau+mk

 

Kl. 12.20: Artiklen er opdateret med udfaldet af grundlovsforhøret.