DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Asger Ryø Borberg (Polfoto)

23 selvbetjeningsløsninger bliver obligatoriske

Fra nytår skal man bl.a. søge tilskud til briller, tilmelde sig jagtprøver og indberette vildtudbytte over nettet
30. NOV 2015 13.17

Den 1. december bliver det obligatorisk at bruge yderligere 23 digitale selvbetjeningsløsninger, oplyser KL. Dermed skal det bl.a. gøres digitalt, hvis man vil søge om tilskud til briller eller tilmelde sig jagtprøver og indberette vildtudbytte.

I forvejen er 89 pct. af de 16-89-årige på internettet mindst en gang om ugen, fortæller Louise Palludan Kampmann, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen:

Sidste år blev det blandt andet obligatorisk at ansøge om boligstøtte og folkepension over nettet, og tal fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at danskerne i høj grad bruger de digitale selvbetjeningsløsninger. Fx er 94 pct. af ansøgningerne om folkepension digitale, og knap ni ud af ti danskere, der søger om boligstøtte, gør det digitalt.

KL gennemførte i foråret 2015 en optælling, som viste, at anvendelsen af de obligatoriske digitale selvbetjeningsløsninger er stigende. Eksempelvis er danskerne gode til at anmelde flytning til kommunen over nettet. Tilbage i 2012 blev 63 pct. af danskernes flytninger anmeldt digitalt, mens det i dag er 88 pct.

Se listen over løsninger, hvor der pr. 1. december indføres obligatorisk digital selvbetjening