DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fejl ved 500 vinduer koster nybygget sygehus 9,2 mio. kr.

KORT NYT25. NOV 2019 10.39

SYDDANMARK: Det nybyggede psykatrisygehus i Aabenraa har så store udfordringer med vandintrængning, der har medført problemer med fugt og skimmelsvamp, at man nu er nødt til at udbedre fugerne i cirka 500 vinduer, lyder det af dokumenter fra Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg. Det skriver JydskeVestkysten. 

Allerede i 2016 blev der registreret enkelte fugtskader på sygehuset, der blev indviet i 2015. Sidenhen har flere eksperter været forbi for at kigge på vandproblemet, men flere gange er man nået til den forkerte konklusion. Nu ser det dog ud til, at man har fundet problemet, da det var utætte fuger omkring en række vinduer. 

I alt 11 stuer skal løbende tages ud af drift. Frem til februar 2020 vil der hver anden uge blive taget to sengestuer ud af drift ad gangen i en periode på to uger. Regionen vil bruge 9,2 mio. kr. på rette op på problemerne, men regner med at indhente pengene hos dem, der har lavet fejlen. Regionen forventer ikke, at det vil kunne mærkes i den daglige drift. 

esl