DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

A.P. Møller vil forsøge sig med geotermi-varme i Aarhus

KORT NYT23. OKT 2018 13.28

AARHUS: A.P. Møller Holding A/S og Aarhus Kommune har underskrevet en hensigtserklæring om at gøre geotermi til en betydelig del af fremtidens varmeforsyning i Aarhus, skriver branchemediet Energy Supply. A.P. Møller ønsker at arbejde med geotermi i stor skala, og selskabets forretningsmodel betyder, at det er A.P. Møller Holding, der bærer både ansvar og risiko ved efterforskning, etablering af anlæg og drift.

 - Geotermi kan spille en central rolle i Danmark. Der er endnu ingen garantier for, at det lykkes, men potentialet er så interessant for Danmarks omstilling til vedvarende energi, at vi skylder at prøve, sagde geotermi-ansvarlig Samir Abboud fra A.P. Møller Holding, da selskabet offentliggjorde sin forretningsmodel i juni, skriver Energy Supply.

- Det er afgørende, at de, der har kompetencerne, også bærer ansvaret. Vores model er egentlig simpel; vi leverer varmt vand til fjernvarmeselskaberne, som distribuerer det til forbrugerne. Så gør alle parter det, de er bedst til, lød Samir Abbouds forkarling dengang.

mk