DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aalborg dropper leverandører efter lønkontrol

KORT NYT27. MAJ 2019 9.13

AALBORG: Tre virksomheder er blevet fjernet fra Aalborg Kommunes leverandørliste, skriver Nordjyske, der efter en aktindsigt i kontrollen af de sociale klausuler kan konstatere, at selskaberne er røget af leverandørlisten efter, at revisionsselskabet PWC sidste år foretog en kontrol.

PWC er ansat til at kontrollere, om leverandørerne overholder løn- og arbejdsvilkår, ligesom det kontrolleres, om de sociale klausuler overholdes. De tre leverandører er Bogø Sandwich, Nadias Sandwich og Café Lindholm. Et byrådsflertal vedtog i 2014 at indføre sociale klausuler, der forpligter leverandører til at overholde danske løn- og arbejdsvilkår, når der er kontrakt for over en mio. kr.

Men efter at TV2's Operation X i 2016 satte fokus på Bogø Sandwich i en udsendelse om virksomheder, der udnyttede SU-systemet for udenlandske studerende, besluttede politikerne sig for en leverandørliste over i første omgang madleverandører, der skal skrive under på, at de lever op til kravene i indkøbspolitikken som at overholde overenskomsten. Leverandørlisten blev til i januar 2018 og tæller 35 leverandører.

ka